Neden Piliç Eti

NEDEN PİLİÇ ETİ

  • Piliç Eti sağlıklıdır, kalbimizin dostudur.
  • Piliç etinde doymamış yağ oranı yüksektir.
  •  Piliç etinde kolesterol oranı düşüktür.
  • Çocukların ve yaşlıların beslenmesinde önemli gıdalardandır.
  • Protein, mineral ve vitamin açısından zengindir.
  • Piliç etinin sindirimi kolaydır. Liflerinin kısa olması nedeniyle, sindirim sorunu olan kişilere tavsiye edilen bir  protein kaynağıdır.
  • Piliç Eti B2, B6, B12 gibi  sinir sistemini besleyen ve destekleyen vitaminler yönünden de zengin bir besin kaynağı olarak bilinmektedir.
  • Piliç etinde Sodyum içeriği  çok düşüktür. Buda Piliç etini düşük sodyumlu diyetlerde son derece uygun bir besin kaynağı durumuna getirmektedir.
  • Piliç Eti yüksek düzeyde biyolojik değere sahiptir. Gastrit, ülser, spastik kolon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununu aşmayı hedefleyen diyetlerde yer almaktadır.
  • Piliç Eti, pratik hazırlanması ve ekonomik olması nedeniyle aile bütçesine katkısından dolayı da önemli bir besin kaynağıdır
Tüm bu veriler üst üste konduğunda, “doğru beslenme” de önemli bir besin kaynağı olarak bilinen Piliç eti tüketimin artması gerektiği açıktır. Türkiye’nin genç nüfus yapısına sahip olduğu dikkate alındığında bu önem daha da değer kazanmaktadır.
 
NEDEN SEHER PİLİÇ?
 
Çünkü;
  •  Piliçlerimiz, Uzman veteriner hekimler kontrolünde tamamen dış ortama kapalı modern kümeslerde gerekli aşı ve ilaçları yapılarak yetiştirilmektedir.
  • Yetiştirme kümesleri; ısıtma, soğutma, havalandırma, dış ortamdan korunma gibi sistemlerle donatılmıştır.
  • Bütün yetiştirme kümeslerinde de gerekli dezenfeksiyon önlemleri alınarak piliçlerin sağlık yetiştirtmesi sağlanmaktadır.
  • Piliçlerimiz, bünyemizde kurulu yem fabrikalarımızda üretilen yemlerle beslenmektedir.
  • Yemlerimiz tamamen doğal olup girdileri mısır ve buğday gibi tahıllar, yağlar, soya küspesi veya ayçiçeği küspesi gibi bitkisel proteinlerden üretilmektedir.
  • Tüm yem hammaddeleri Laboratuarda kontrol edilerek, uygunluğu tespit edilenler kullanılmaktadır.
  • Piliçlerimiz, son teknoloji ile donatılmış Avrupa standartlarındaki modern kesimhanemizde hijyenik bir ortamda İslami usullere göre tek tek elle  kesilmektedir.
  • Otomatik makine ve robotlarla hijyenik bir ortamda parçalanarak el değmeden paketlenmektedir.
  • Ürünlerimiz 1500 m uzunluğundaki hava Chillingi hattında soğutularak suyu süzülmekte ve karkas ısısı 0 0C ye indirilmektedir.
  • Ürünlerimiz -2 0C +2 0C arasında muhafaza edildiğinde 7 gün saklanabilmektedir. Ancak genelde taze pilicin tercihen üretim tarihinden itibaren 3–4 gün içersinde pişirilmesi daha doğrudur.
  • Kesimhanemizde uluslar arası hijyen kurallarına, ISO 9001:2008 Kalite güvence Sistemi ve ISO:22000 Gıda Güvenliği standartlarına uygun olarak üretim yapılmaktadır.
  • Üretimimizin, her aşaması Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile uzman veteriner hekimler tarafından sürekli denetim altında tutulmaktadır.
  • Her aşamanın ve kritik kontrol noktasının günlük kayıtlar tutularak, marketten veya satış noktasından alınan her ürünün ait olduğu piliç, bu pilicin yetiştirildiği kümes ve yediği yeme kadar geriye dönük izleme yapılabilmektedir.
  • Ürünlerimiz, Kalıntı izleme programı dahilinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından sürekli analiz edilmektedir.
  • Ürünlerimiz hijyenik koşullar altında üretilip ambalajlandıktan sonra, frigo-frick cihazlarla donatılmış kapalı kasalı araçlarımızla soğuk zincir kırılmadan taze ve sağlıklı bir şekilde market ve satış noktalarına ulaştırılmaktadır.
  • Ürünlerimiz tüketicilerimize ulaşana kadar tarafımızdan kontrol altında tutulmaktadır. 
  • Dağıtım ağı, bayii ve satış noktaları pazarlama departmanımız tarafından denetlenerek ürünlerimizin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması sağlanmaktadır.
  • Seher Tavukçuluk Sağlıklı ve taze piliç eti üretmenin gururuyla ürettiği bütün ürünlerin arkasında durmaktadır.
  
PİLİÇ ETİ ALIRKEN VE TÜKETİRKEN DİKKAT EDİNİZ.
 
  •  Piliç etini, güvenilir ve sürekli alış veriş yaptığınız satış noktalarından alınız.
  • Ambalajlı (tabaklı ) ve markalı ürünleri tercih ediniz.
  •   Ambalajın sağlam olmasına dikkat ediniz.
  • Ürünün üzerinde marka etiketinin olmasına dikkat ediniz.
  • Ürünün etiketini kontrol edin. Etiket üzerinde üretim tarihi, Son kullanma tarihi, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izni ve numarası, kesimhane ruhsat numarası, Ürünün seri veya parti numarası bilgilerinin bulunması gerekir.
  • Aldığınız piliç etinin taze ve renk değiştirmemiş olmasına dikkat ediniz. Piliç eti genelde beyazımsı veya sarımsı renktedir. Morarma varsa kesinlikle almayınız.
  • Bölgenizde üretim yapan güvenilir firmaların ürünlerini tercih ediniz. Çünkü piliç etini size günlük, taze ve en sağlıklı şekilde ulaştıran bölgenizdeki firmalardır.
  • Aldığınız piliç etini, uygun koşullarda, son kullanma tarihine kadar saklayabilirsiniz. Ancak sağlığınız açısından olabildiğince erken tüketmeye veya dondurmaya özen gösteriniz.
  • Piliç etini, alış verişinizin sonunda alınız ve soğukluğu geçmeden 30 dakika içerisinde buzdolabına koyunuz.
  • Eğer aldığınız taze  piliç etini 1-2 içerisinde  tüketmeyecekseniz buz dolabınızın dondurucu kısmında dondurunuz.
  • Şoklanmış veya dondurulmuş piliç etini soğuk suyun altında veya dışarıda bırakarak çözünüz. Kesinlikle sıcak su ile veya ısıtarak çözmeyiniz.
  • Aldığınız piliç etlerini dışarıda bırakmayınız. Unuttuysanız kontrol etmeden kesinlikle pişirmeyiniz.
  • Piliç etini pişirirken sıcaklığın 720 C’ yi geçmiş olmasına dikkat ediniz. (özellikle mangal ve ızgarada)
 
 
 
 
Online Ziyaretçi :1 | Bugün :68 | Bugün Çoğul :461 | Toplam Tekil :324801 | Toplam Çoğul:1117382 | İp No :3.145.23.123
Web Tasarım Nazarweb
KAYNAK:Türkiyenin Online Alışveriş Merkezi - Notebook, Laptop Kampanyaları, En Ucuz Dizüstü Bilgisayar Fiyatları, Cep Telefonu, LCD TV, LED TV, Projeksiyon, Televizyon Modelleri, Taksit Fırsatları