Sık Sorulan Sorular

Seher Piliç'te kesim İslami usüllere uygunmudur ?

Piliçlerimiz müslüman kasaplar tarafından islami usullere göre tek tek elle kesilmektedir. Piliçlerimizin İslami usullere göre kesildiğine dair Helel Gıda Belgemiz mevcuttur. Hammade Temininden tüketiciye sunuma kadarki tüm aşamalarda dini vecibleri yerine getirerek üretimimizi gerçekleştirmekteyiz.

Piliçleriniz Nerede yetiştiriliyor?

Piliçlerimiz Malatya, Elazığ, Diyarbakır illerinde sözleşmeli entegre üretici kümeslerinde yetişmektedir.

Nasıl Yetiştiriliyor?

Kuluçkahanemizde üretilen etlik civcivler, yem fabrikamızda özel rasyonlarla üretilen yemler ile uzman veteriner hekimler kontrolünde sözleşmeli yetiştirici kapalı kümeslerinde 42- 45 günlük bir zamanda yetiştirilmektedir.

Nasıl bu Kadar hızlı büyüyor?

Normal şartlarda dış ortamda bir tavuk 3 ay gibi bir sürede büyümektedir. Bu büyüme süreci içerisinde tükettiği yem miktarı 3-3,5 kg dır. Piliçlerimiz ise kapalı kümeslerde yetiştirilmektedir. 3 ayda yiyeceği 3-3,5 Kg lık yemi 42 günde tüketmektedir. Hareket alanı dar olduğundan yediği yemi enerji olarak dışarı veremediğinden dolayı ete dönüştürerek kısa sürede büyümesini tamamlıyor.

Hormon Kullanılıyor mu?

Üretimimizin hiçbir aşamasında hormon, yapay tatlandırıcı, kimyasal koruyucu ve benzeri hiçbir madde kullanılmamaktadır. Hormon kullanımı; yasak olduğu gibi, ekonomik açıdan da rasyonel değildir. Türkiye’de hormon üretimi yok ve hormon ithali de yapılmıyor. Hormon ucuz bir madde değil; kullanımı halinde üretim maliyetleri birkaç kat artacaktır. Türkiye’de yetiştirilen kanatlı hayvanlarda hormon kullanımına bugüne kadar rastlanmamış, bu konuda tek bir vak’a rapor edilmemiştir.

Nasıl Parçalıyor ve Paketliyorsunuz?

Kesilen piliçler hava soğutma sistemi ile soğutarak otomatik parçalama (CUT-UP) makinesi ile el değmeden parçalanmaktadır. Yine el değmeden otomatik paketleme ve etiketleme makineleri ile paketlenerek etiketlenmektedir.

Ürünlerinizin Raf ömrü ne Kadar?

Taze ürünlerimizin raf ömrü 7 gün Sakatat ürünlerimizin raf ömrü 6 gün Dondurulmuş ürünlerimizin raf ömrü 1 yıl İleri işleme ürünlerimizin raf ömrü 6 aydır

Seher Piliç Ürünlerini Nerden Alabilirim?

Ürünlerimizi Satış Mağazalarımızdan, bayilerimizin satış mağazalarından, bayilerimizin müşterilerinden, ulusal marketlerden ve yerel marketler den temin edebilirsiniz.

Beyaz et neden sağlıklıdır ?

Piliç Eti sağlıklıdır, kalbinizin dostudur. Beyaz et, günlük protein ihtiyacınızın tümünü karşılar. Piliç etinde doymamış yağ oranı yüksektir. Piliç etinin sindirimi kolaydır. Liflerinin kısa olması nedeniyle, sindirim sorunu olan kişilere tavsiye edilen bir protein kaynağıdır. Piliç Eti, pratik hazırlanması ve ekonomik olması nedeniyle aile bütçesine katkısından dolayı da önemli bir besin kaynağıdır. Protein, mineral ve vitamin açısından zengindir. Kırmızı ete nazaran daha az yağ ve kalori içerir. Sağlıklı beslenmenizde önemli rol oynar. Piliç eti, B2, B6, B12 gibi vitamin ve aminoasitlerle birlikte vücudumuzun gereksinim duyduğu demir ve çinkoyu da içerir.

Piliç etini Güvenle tüketebilirmiyiz?

Türkiye de piliç eti üretimi modern entegre tesislerinde yapılmaktadır. Bu tesisler Tarım ve Köyişleri Bakanlığının sürekli denetim ve kontrolü altındadır. Periyodik olarak gerekli analizler yapılmakta ve oluşabilecek riskler önlenerek sağlıklı piliç eti üretimi yapılmaktadır. Dolayısıyla piliç etini güvenle tüketebiliriz.
Online Ziyaretçi :1 | Bugün :78 | Bugün Çoğul :415 | Toplam Tekil :323355 | Toplam Çoğul:1107776 | İp No :54.226.155.151
Web Tasarım Nazarweb
KAYNAK:Türkiyenin Online Alışveriş Merkezi - Notebook, Laptop Kampanyaları, En Ucuz Dizüstü Bilgisayar Fiyatları, Cep Telefonu, LCD TV, LED TV, Projeksiyon, Televizyon Modelleri, Taksit Fırsatları